Derfor skal du have fat i cykellygter til din cykel

0 Comments

Cyklen er et transportmiddel, der er rigtig godt at eje af flere grunde. Blandt andet er det venligt for miljøet, hvis man tager cyklen fremfor bilen, da cyklen jo selvfølgelig ikke udleder noget CO2. Når man cykler, får man også en masse motion og frisk luft, og man kan cykle en masse steder hen, som man ikke ville kunne med en bil. Det kan også være rart at tage cyklen fremfor at skulle være afhængig af den offentlige transport, og nogle gange kan man endda komme hurtigere frem på cyklen end i bussen! Der er mange gode grunde til at eje og køre på en cykel, og det er derfor noget, som du bør begynde på, hvis ikke du allerede gør det.

Bliv set i trafikken med en god cykellygte

Dog er det meget vigtigt, at du har cykellygter på cyklen, inden du tager ud og kører på den, især hvis der er mørkt. Ligesom at det er meget vigtigt, at biler har lygterne tændt, når de er ude at køre, er det lige så vigtigt, at cykellygterne er tændt, når du er ude at cykle, da de sørger for, at andre trafikanter kan se dig i mørket. Faktisk er det også ulovligt at cykle uden cykellygter, og det er slet ikke uden grund. Cykellygter mindsker nemlig chancen for, at du skulle ende ud i trafikuheld, fordi du ikke var synlig i trafikken, gevaldigt! Derfor er det heller ikke nok, at du enten kun har en forlygte eller baglygte på, da du selvfølgelig både skal være synlig både forfra og bagfra, og derfor skal du altså have skaffet både en forlygte og baglygte, hvis ikke du allerede ejer disse.

Lygterne gør det nemmere for dig at se, hvor du cykler

Udover at lygterne gør dig synlig i trafikken, så gør de det også lettere for dig at se, hvor du cykler. Selvom der ofte er lygtepæle en masse steder i byerne, så det er let at se noget, så kan lygterne virkelig komme dig til gode de steder, hvor der ikke er god belysning eller noget belysning overhovedet.

De er nemme at finde

Hvis ikke du allerede ejer nogle cykellygter, så kan du nemt få fat i nogen. De bliver nemlig solgt i rigtig mange butikker rundt omkring, både i de fysiske og på de online butikker. Hvis du gerne vil have nogle råd og noget hjælp til at finde de rigtige cykellygter, så kan det være en god idé at gå i de fysiske butikker, hvor du hurtigt kan spørge en ekspedient til råds. Hvis du dog hellere vil have, at det skal gå hurtigere og være nemmere at købe lygterne hjemmefra, så kan du eventuelt vælge at købe dem over nettet.

Få fat i nogen hurtigst muligt

Det er vigtigt at have cykellygterne tændt på cyklen, når du er ude at køre, så hvis ikke du allerede ejer nogen, så er det bare med at komme ud og få købt nogen med det samme!

 

Related Posts