Bedre gearskifte med elektronisk gear på cyklen

0 Comments

Cykelsporten og cykler generelt et område, der hele tiden er i udvikling. Der er ganske enkelt fokus på at kunne optimere så meget som muligt og dermed kunne køre stærkere. og det gælder både for træningsmetoder og for udstyret. De professionelle cykelteams sætter standarden, og siden breder det sig ned i systemerne. De seneste år er cykler med elektronisk gear blevet standard i det professionelle felt, og siden blevet mere og mere almindeligt stort set alle steder.

Hvad er cykler med elektronisk gearskifte

Cykler med elektronisk gearskiftet er en af de nye teknologier, der har vundet indpas først i den professionelle cykelsport, men har bedt sig både til motionister og siden på almindelige transportcykler. Men elektronisk gearskifte får du et hurtigere og mere præcist gearskifte. Det glider bare lettere. Og så har tingene udviklet sig til at du ikke behøver at bekymre dig om batteritiderne i elektronikken. Du kan køre flere hundrede kilometer uden at skulle oplade. I øvrigt er det let at oplade via lade stikket, der typisk sidder placeret i stellet eller i bunden af cyklens styr.

De populære modeller

De to store producenter af komponent til cykler, Shimano fra Japan og Campagnolo fra Italien har sat sig markant på markedet for elektronisk gearskifte. Shimanos elektroniske løsning hedder DI2, og er meget udbredt i det professionelle cykelfelt. Dette findes i en Ultegra og en Dura Ace udgave. Sidstnævnte er klart den bedste og dyreste. Campagnolo er på banen med deres Super Record serie. Men også SRAM har udviklet en elektronisk gearserie, der bliver rost af mange og også har gjort sit indtog i det professionelle cykelfelt.

 

Både til landevej og mountainbike

Det er dog ikke kun til landevejsraceren, at der findes gearserier med elektronisk skifte. Også til din mountainbike kan du få monteret en elektronisk geargruppe. Her er fordelen måske ovenikøbet ekstra stor. For når du sidder i skoven på din mountainbike, skal du holde fast i styret, og det gør du lettere ved at gearskiftet foregår elektronisk. Så kan du holde fokus på udfordringer på din vej.

 

Kvaliteten er fordelen

Elektronisk gearskifte er en del dyrere end det manuelle gearskifte. Men du får virkelig noget for pengene, hvis du skifter over. For det første er vægten den laveste mulige, men gearskiftene er også bare hurtigere og meget velfungerende. Det er lettere at bruge, og det til alle niveauer af cykler. Og så justerer gearene sig selv. Både konkurrenceryttere og motionsryttere få rigtig meget ud af at køre med elektronisk gearskifte.

Related Posts